Welkom op de taksatieschaal
 
 
Problemen weergevenBezig met laden van pagina
Zorgunie

ICF-Taksatieschaal
Julianalaan 9
4101 JA Culemborg
+31 (0) 345 53 28 66
bertreintjes@icf-taksatieschaal.nl

Welkom op de ICF-Taksatieschaal


Samen-Verder is een initiatief van de Vereniging EigenKrachtWijzer, Stichting ICF-Taksatieschaal en MEE Plus Sociale Netwerk Versterking. Individueel van elkaar hebben zij de afgelopen jaren diverse (digitale) instrumenten en werkwijzen ontwikkeld die de eigen kracht en het sociale netwerk van de burger stimuleren.

Donderdag 15 januari jl. stond Samen-Verder op het KING Jaarcongres in de Brabanthallen in Den Bosch. Meer dan 700 bezoekers vanuit de gemeenten binnen Nederland lieten zich inspireren, deelden ervaringen en ontmoetten elkaar. Ook voor de mensen van Samen-Verder was het een inspirerende dag met goede gesprekken met de deelnemers. Samen-Verder gaf ieder uur een Transitie-ticket weg. De winnaars krijgen een geheel verzorgde workshop op locatie voor medewerkers van de eigen organisatie, sociale teams en/of samenwerkingspartners. Tijdens de workshop maakt het team kennis met instrumenten waarmee de eigen kracht en zelfstandigheid van de burger versterkt kan worden. Voor de mensen die niet in de prijzen zijn gevallen, maar wel geïnteresseerd zijn, neemt u gerust contact met ons op om te zien wat we voor uw inwoners en professionals in de wijken kunnen betekenen. De volgende gemeenten hebben een gratis workshop gewonnen: Echt-Susteren, Opmeer, Laren, Den Bosch, Emmen, Haarlemmermeer, Weert, Lingewaard en de VNG.

De ICF-Taksatieschaal: Hét instrument voor eigen regie en maatwerk!

Ons zorgstelsel is drastisch aan het veranderen. Gemeenten krijgen meer taken, er wordt meer verwacht van de burger en beiden zoeken naar vormen en kaders hoe dit vorm gegeven moet worden. De ICF- Taksatieschaal draagt hier aan bij en begint bij het begin. Of het nu gaat over de AWBZ, WMO, Participatiewet (werk) of Jeugdwet (Jeugdzorg), er is altijd sprake van een hoofdrolspeler die problemen ondervindt met participeren. Deze persoon neemt dit instrument als uitgangspunt, met als doel te komen tot samenspraak met de betrokken instantie/overheid.

Klik hier voor meer informatie

 

 

De ICF-Taksatieschaal is ontwikkeld i.s.m. de afdeling Orthopedagogiek van de Universiteit van Groningen, het Provinciaal Onderzoekscoördinatie- en adviescommissie voor Welzijn (PAW) van de Provincie Groningen, MEE Groningen, Humanitas DMH te Nieuwegein, Trajectum te Zutphen, Stichting Epilepsie Instellingen Nederland te Heemstede, Lunetzorg te Duizel en Icarezorg te Hoogeveen. De Taksatieschaal is goedgekeurd door het Nederlandse WHO-FIC Collaborating Centre op conformiteit met de ICF.

Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
 Gebruikersnaam
 Wachtwoord

Video

TaksatieschaalG.J.M. Reintjes Beheer B.V.

De eigenaar van de ICF-Taksatieschaal is G.J.M Reintjes Beheer B.V. De ICF-Taksatieschaal is een instrument dat wordt gebruikt om mensen te ondersteunen met een ziekte of aandoening om deel te kunnen nemen aan de samenleving.

De broncode van deze software is geregistreerd en gedeponeerd middels de Software Borg Stichting bij de IT Notaris, zie verder www.softwareborg.nl

De Taksatieschaal is goedgekeurd door het Nederlandse WHO-FIC Collaborating Centre op conformiteit met de ICF, zie verder www.rivm.nl/who-fic/icf.htm